Pojdi na vsebino

VAMPIRJI SO MED NAMI

OK. September je tukaj in se premika. Še vedno zainteresirani naj se pofočkajo in hkrati RSS-jajo, da bodo vedeli, kaj dogaja. Na žalost bo prekleto težko obveščati vse o vsem individualno (lahko pa se kdo tudi javi za takšen posel, čeprav se mi zdi to podpiranje tehnične lenobe). Naslednji teden bo prvi produkcijski sestanek in po tem bo več stvari jasnih.

Zdaj so že nastavljene strani, na katerih se bo pred vami odvijala priprava filma. Čekitaut

 • Share/Bookmark

15 Komentarjev

 1. markizlj je napisal:

  Sem 100% zainteresiran, imam dve hude mačke, ki bi bile lahko Salamandre, sta 100% zainteresirani, mata izkušnje pred kamero, ta tretjo bi pa tudi lahko našli, Vinči povej, kam lahko posljem fotke? Aja pa kdaj bo piknik ;-) )

  13.09.2007 ob 12:26 | Permalink
 2. plavimodrec je napisal:

  Tudi 100% zainteresiran, prebrau knjigo in snemalno knjigo, imam izkušnje s snemanji, tako da sem lahko asistent na katerem koli področju, pripravlen sem delati karkoli, za kakršnokoli plačilo (tudi za 0$).

  13.09.2007 ob 15:14 | Permalink
 3. statist je napisal:

  Še eden 100% zainteresiran. Pripravljen sem statirati tudi zastojn. Prebral knjigo.

  13.09.2007 ob 18:53 | Permalink
 4. luka je napisal:

  jst sem tud zainterisiran!!! LP:)

  14.09.2007 ob 09:55 | Permalink
 5. Karlo je napisal:

  Suženjska delovna sila. Super, to bo spet eno zmagoslavje slovenske kinematografije. Škoda, saj je Dolenčeva knjiga kar v redu.

  14.09.2007 ob 16:50 | Permalink
 6. vampir je napisal:

  OK Karlo, zdaj si pa me. Scenografija (oziroma rekviziti) bo priskrbela le 100 usnjenih bičev – vse ostalo pa bo nato narejeno s pomočjo le teh. Edino “škoda” ne razumem – ker si knjiga ne zasluži filma?

  P.S. markizlj – dobil fotke. Kok so pa stare fotke (glede na to, da tista na arkadeni visi že 1000 let)

  P.P.S. vampir je administrator na tem blogu

  14.09.2007 ob 18:01 | Permalink
 7. markizlj je napisal:

  Ha,ha,ha, fotki sta stari en mesec cca, mislim pa da obe na fotkah poznaš, prvo itak pomoje, druga je pa prof, plesalka, v enem slovenskem spotu se med plesom igra s kozarcem vina… Visoki sta pa obe tam cca 175-180… A sta ti vseč ;-) )

  14.09.2007 ob 19:42 | Permalink
 8. Nick Laos je napisal:

  delam kri

  15.09.2007 ob 13:55 | Permalink
 9. Tjasa je napisal:

  Živjo! Sem še vedno 100% zainteresirano za kako vlogico ali pa statiranje in na žalost še vedno z 0 igralskimi izkušnjami.

  16.09.2007 ob 07:43 | Permalink
 10. karlo je napisal:

  Suženjska = neplačana in nekvalificirana. Če se ne motim, so ljudje pripravljeni delati zastonj, hkrati pa nimajo izkušenj. Dovolj jasno? Naj ti razjasnim še “škodo” – ja, knjiga si zasluži film, ampak takega kot se šika. Nisem škodoželjen in ne želim ti, da bi posnel kakšno sranje, ampak glede na vse tole volonterstvo sem vseeno malo skeptičen. Slovenski filmski horror nima ravno bleščeče preteklosti (beri: Morana).

  17.09.2007 ob 06:18 | Permalink
 11. vampir je napisal:

  Motiš se karlo – SUŽENJSKA = prisilna in neplačana.

  1. Če ljudje pristopijo prostovoljno zadeva nima več nikakršne zveze s suženjstvom. Kar se nekvalificiranosti tiče je pa takole: benevolentni volunterji ne bodo počeli stvari, ki bi presegale njihov talent (ki je osnova strokovnosti) bodisi za pomoč pri organizaciji, scenografiji ali kot statisti (ali vse troje).

  2. Osnova avtorske ekipe je kljub vsemu profesionalna (kljub temu, da bodo delali za manjše honorarje). Neprofesionalci bodo bogatejši za izkušnjo in zavest, da so pomagali oplemenititi umetniško delo, ki bi bilo brez njihove pomoči videti bolj siromašno. Film bo v vsakem primeru posnet – le posamezni elementi bodo s pomočjo tvojih “sužnjev” lepši, polnejši in verjetnejši.

  3. Očitno knjige nisi prebral, ali pa si jo narobe razumel. S hororjem nima nikakršne zveze – zgodba je ljubezenska umeščena v politično situacijo. Alegorija smrti (vampirstva) ni mišljena banalno, temveč kot smrt in povampirjenje političnega sistema (ideologije) in težnjo posameznika (umetnika) po večnosti (npr. ljubezni), ki je ne more spremeniti ne čas, ne človek in ne prostor. Smrt Ljubezni, Estetike in Resnice se v zavesti umetnika ne more IZRODITI v neživljenje (nosferatu), ker so (v skladu z verovanjem umetnika) ti ideali večni v svojem osnovnem bistvu. Vampirji (simbolično) niso nadaljevanje življenja – le ti so konec življenja ki se nadaljuje v nesmrti.

  17.09.2007 ob 09:01 | Permalink
 12. Lali je napisal:

  Vinci, škoda energije za odgovarjanje na take komentarje,…pri filmu vso srečo,…sinopsis se mi zdi superca,..vestno spremljam tvoje zapiske!

  17.09.2007 ob 21:37 | Permalink
 13. Karlo je napisal:

  Ja, Lali, zakaj bi človek preveč mislil, če mu pa ni treba, ne?

  Kako, da nima s hororjem nobene zveze? Prav gotovo ima potencial, da na njeni podlagi posnameš grozljiv film, če hočeš. Tudi, recimo, Tatovi teles so bili v petdesetih paranoična prispodoba za zahrbtno širjenje komunizma, pa so na tej osnovi posneli par dokaj grozljivih in gnusnih remakeov. Carpenterjeva filma The Thing in They Live sta bila prispodobi za pomanjkanje zaupanja in solidarnosti pod Reaganom, pa sta oba krasno grozljiva in polna akcije. Tematska podlaga res ne določa žanra. Konec koncev zdaj snemajo komedije o Hitlerju.

  18.09.2007 ob 02:45 | Permalink
 14. žiga je napisal:

  jst sploh ne vrjamem v vampirje to

  11.03.2008 ob 18:25 | Permalink
 15. žiga je napisal:

  vampirji sploh ne obstajajo ne

  11.03.2008 ob 18:35 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. [...] že »orng« v svojem projektu, ki ima naslov Vampir z Gorjancev. Najbolj zanimivo pri vsem je, da Vinči računa tudi na aktivno pomoč blogarjev. Skratka, lahko se prijavite kar na blogersko (in uradno spletno) stran novega filmskega oziroma [...]

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !